România absentează de la Târgul de Turism de la Paris

1 minute, 27 seconds Read

România nu va fi prezentă la Târgul de Turism de la Paris din acest an, programat să aibă loc între 3 și 5 octombrie, iar Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) arată cu degetul către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului pentru această decizie regretabilă. Problemele legate de procedurile de achiziție au dus la această absență, care va avea un impact negativ asupra promovării și dezvoltării turismului românesc.

ANAT exprimă frustrarea față de incapacitatea ministerului responsabil de organizarea participării României la târgurile externe de turism. Cu referire la actuala guvernare, denumită „Guvernarea Cadariu”, care este considerată cea mai slabă din ultimii 20 de ani în ceea ce privește domeniul turismului, ANAT atrage atenția că România a fost exclusă de la târgurile internaţionale de turism de la Berlin și de la Paris.

„Este o situație alarmantă, deoarece absența la târgurile importante de turism poate afecta negativ capacitatea noastră de a atrage turiști străini în țară. Facem un apel la domnul ministru Ştefan-Radu Oprea pentru a revizui legislația privind achizițiile publice, astfel încât să ne permitem să participăm la aceste târguri vitale pentru industria noastră”, a declarat Alin Burcea, prim vicepreședinte ANAT.

Decizia de a lipsi de la Târgul de Turism de la Paris este percepută ca un obstacol în eforturile de promovare a frumuseților și atracțiilor turistice din România pe plan internațional și aduce în prim plan necesitatea unei revizuiri a procedurilor administrative care afectează negativ industria turismului în țară. ANAT continuă să militeze pentru o implicare mai activă și eficientă a României în evenimentele internaționale de promovare a turismului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *