Salvatori, o echipă ISU din Maramureș participă la competiția World Rescue Challenge

1 minute, 1 second Read

Pompieri români, inclusiv o echipă de la ISU Maramureș, iau parte în aceste zile la cea mai prestigioasă competiție de descarcerare și prim ajutor din lume, World Rescue Challenge.

Patru echipe din cadrul ISU București-Ilfov, ISU Iași și ISU Maramureș reprezintă România la World Rescue Challenge (Competiția Mondială de Salvare). Cea mai prestigioasă competiție de descarcerare și prim ajutor din lume are loc în Spania până în 21 octombrie. Românii concurează cu cele mai bune echipe de pompieri și paramedici din alte 15 țări.

În cadrul World Rescue Challenge (competiție lansată în 1999), echipele trebuie să gestioneze scenarii complexe elaborate de experții World Rescue Organisation, testând abilitatea, rapiditatea, îndemânarea, tehnicile de descarcerare și modul de aplicare a manevrelor de salvare a vieților victimelor cu fracturi, hemoragii, leziuni ale coloanei vertebrale și alte afecțiuni grave.

”Aceste competiții de anvergură au rolul de a dezvolta capacitățile de intervenție, promovând învățarea de noi tehnici și prezentarea ultimelor tehnologii din domeniul salvării de vieți, lucrul în echipă și conștientizarea impactului accidentelor rutiere asupra pierderii de vieți omenești”, menționează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență România.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *