Învățământ, S-a dat startul nominalizărilor la ”Profesorul anului din mediul rural”

1 minute, 30 seconds Read

Teach for Romania a dat startul nominalizărilor pentru Gala ”Profesorul anului din mediul rural 2024” şi caută profesorii care reuşesc să demonstreze că, oricât de mari ar fi provocările, educaţia de înaltă calitate este posibilă în şcoala din mediul rural. Cea de-a treia ediţie a evenimentului va pune din nou reflectoarele pe calitatea educaţiei din mediul rural, promovând acele cadre didactice care cred în potenţialul fiecărui copil, care se pregătesc şi îşi folosesc toată creativitatea şi resursele pentru a le oferi acestora şansa la un viitor mai bun prin educaţie modernă, de calitate, relevantă – se arată într-un comunicat al Teach for Romania.

Categoriile de nominalizare sunt: educatori, profesori debutanţi, dezvoltarea literaţiei (a abilităţilor de citit-scris), dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, dezvoltarea leadership-ului la elevi, prevenirea abandonului şcolar, implicare în comunitate.

Pentru fiecare categorie, un juriu format din 5 persoane va evalua fiecare candidatură şi va oferi un punctaj pe baza grilei de evaluare. Din juriu vor face parte reprezentanţi ai societăţii civile, experţi în educaţie, reprezentanţi ai sectorului business, elevi, parteneri instituţionali, parteneri media, profesori sau alumni susţinuţi de Teach for Romania. Primele 3 candidaturi conform punctajului, din fiecare categorie, vor fi documentate în teren pentru a verifica validitatea informaţiilor furnizate.

Nominalizările pot fi făcute până pe 10 decembrie, ora 23.59, aici, pentru proiectele derulate în perioada septembrie 2022 – august 2023 şi poate fi nominalizat orice cadru didactic (educator, învăţător, profesor, consilier şcolar). Pentru mai multe detalii despre categoriile de nominalizare, procesul de jurizare, premii, poate fi consultat regulamentul. Anunţarea câştigătorilor va fi făcută în cadrul unui eveniment de premiere organizat în data de 15 februarie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *