Ingrediente:
- 2 mere maricele
- 2 ouă
- 200g făină
- 70g zahăr brun
- 110g zahăr alb
- 110g unt topit sau la temperatura camerei
- 125ml lapte
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
Instrucțiuni:
- Într-un bol, amestecați untul topit sau untul la temperatura camerei. Adăugați treptat zahărul alb și amestecați folosind un tel sau un mixer până obțineți un amestec cremos.
- Continuați să adăugați ingredientele în aluatul vostru cremos: cele două ouă, care ar trebui să fie și ele la temperatura camerei, laptele și făina amestecată cu praful de copt.
- Tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt și adăugați jumătate din aluat în ea. Nivelați-l bine astfel încât să ia forma tavii.
- Deasupra aluatului, adăugați cubulețe de un măr dulce și jumătate din amestecul de zahăr brun amestecat cu scorțișoară.
- Adăugați restul aluatului peste mere și nivelați-l cât de uniform posibil. Apoi adăugați cubulețe de celălalt măr și restul de zahăr brun cu scorțișoară.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute.
- Odată ce pâinea chec cu mere și scorțișoară este rumenită și coaptă, lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia în felii și a vă bucura de savoarea ei.