Deliciu de sezon: rețetă pentru chec cu mere și scorțișoară

Ingrediente:

  • 2 mere maricele
  • 2 ouă
  • 200g făină
  • 70g zahăr brun
  • 110g zahăr alb
  • 110g unt topit sau la temperatura camerei
  • 125ml lapte
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol, amestecați untul topit sau untul la temperatura camerei. Adăugați treptat zahărul alb și amestecați folosind un tel sau un mixer până obțineți un amestec cremos.
  2. Continuați să adăugați ingredientele în aluatul vostru cremos: cele două ouă, care ar trebui să fie și ele la temperatura camerei, laptele și făina amestecată cu praful de copt.
  3. Tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt și adăugați jumătate din aluat în ea. Nivelați-l bine astfel încât să ia forma tavii.
  4. Deasupra aluatului, adăugați cubulețe de un măr dulce și jumătate din amestecul de zahăr brun amestecat cu scorțișoară.
  5. Adăugați restul aluatului peste mere și nivelați-l cât de uniform posibil. Apoi adăugați cubulețe de celălalt măr și restul de zahăr brun cu scorțișoară.
  6. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute.
  7. Odată ce pâinea chec cu mere și scorțișoară este rumenită și coaptă, lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia în felii și a vă bucura de savoarea ei.
Share Post
0 comentarii

LASA UN COMENTARIU