Sighetu Marmației, Profesorul Szöllössy Gheorghe, cetățean de onoare al municipiului

0 minutes, 52 seconds Read

Pentru activitatea extraordinară pusă în slujba tinerilor și a comunității sighetene, profesorul Szöllössy Gheorghe a fosst recompensat cu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Sighetu Marmației.

„Născut pe 17 septembrie 1939, în cei peste 40 de ani de activitate la catedră, domnul Szöllössy Gheorghe s-a implicat într-o multitudine de activități. Pe parcursul carierei a predat la multe școli din orașul nostru, printre care Liceul Mixt Maghiar, Liceul Pedagogic, Liceul Dragoș Vodă, Liceul Forestier, iar elevii săi au câștigat numeroase concursuri, olimpiade naționale și internaționale, mulți dintre ei devenind la rândul lor profesori renumiți.

Activitatea sa de matematician a fost recunoscută cu diplome și distincții, amintesc aici Diploma de excelență acordată de Societatea de științe matematice din România în anul 2006 și premiul Farkas Gyula. În anul 2002 a luat parte la înființarea Școlii maghiare Leowey Klara din Sighetu Marmației, cultivând de-alungul timpului un profund respect pentru multiculturalitatea sigheteană”, a informat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *