Risc de viituri și atenționări hidrologice pentru mai multe județe

1 minute, 18 seconds Read

Specialiștii în hidrologie au emis avertismente referitoare la riscul de viituri pentru râuri din șase județe, precum și posibile depășiri ale cotelor de atenție până sâmbătă la ora 9:00. Conform informațiilor furnizate de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INGHA), aceste avertismente sunt legate de anumite sectoare de râuri din bazine hidrografice importante, cum ar fi Tisa, Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișul Repede, Crișul Negru și Arieș, afectând județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj și Alba.

Conform INGHA, atenționările hidrologice vizează în special posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide pe râurile mai mici, care pot duce la inundații locale. Județele vizate sunt Maramureș, Cluj și Bihor.

Specialiștii au transmis recomandări privind vigilența sporită în situațiile expuse la riscul de inundații, datorită potențialului de creștere rapidă a nivelului apei. Aceste atenționări sunt vitale pentru precauție și pentru a lua măsuri adecvate în cazul desfășurării activităților în zonele afectate, menționând importanța monitorizării situației și reacționarea promptă în fața eventualelor schimbări ale condițiilor meteorologice. Populația și autoritățile locale sunt sfătuite să fie pregătite și să acționeze cu prudență în situații de risc și să ia în considerare avertismentele emise de specialiști pentru prevenirea situațiilor de urgență.

Sursa foto: INGHA

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *