Performanță, Școala Populară de Artă Baia Mare, premiul I la concursul ”Recuperări și restituiri”

1 minute, 3 seconds Read

Premiul I la concursul de interpretare colinde după model ”Recuperări și restituiri” a fost câștigat de un grup de eleve ale Școlii Populare de Artă Baia Mare. Alexandra Pop, Alexandra Țară, Iulia Ghiță, Iulia Vlad și Adela Dobrican au interpretat colinda ”Coborât-a, coborât” din Larga (Maramureș). Au fost coordonate de profesoarele Camelia Bolchiș, Codruța Lupșe. Mihaela Dan și Ramona Viezer.

Scopul proiectului cultural ”Recuperări și restituiri – colinda tradițională în zone etnografice ale Transilvaniei”, realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, este acela de a promova și reactiva colinda tradițională transilvană din județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, într-o manieră inedită, atractivă, interactivă, fundamentată științific și adaptată la tehnologia actuală.

Realizarea proiectului ”este nu doar o oportunitate, ci și o necesitate; o datorie față de înaintași și o responsabilitate față de generațiile viitoare de a salva, restitui și reactiva elemente de folclor muzical autentic – colinda tradițională; caracterul imperativ al acțiunilor privind colinda este dat și de înregistrarea acestui gen în patrimoniul UNESCO, de unde și obligația de a acționa în direcția promovării și revitalizării colindei arhaice românești”, se arată pe site-ul Fundației Culturale TerrArmonia.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *