Indisciplinați în trafic, Peste 250 de sancțiuni aplicate de polițiștii maramureșeni

0 minutes, 53 seconds Read

În weekend, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au acționat pe principalele artere ale județului, în vederea prevenirii și combaterii faptelor de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise, precum și sancționarea celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Au fost aplicate 255 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre acestea 163 fiind pentru nerespectarea vitezei legale admise, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului de către o persoană depistată la volanul unui vehicul având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar restul pentru alte abateri prevăzute în normele rutiere în vigoare.

Polițiștii au reținut 20 de permise de conducere, patru fiind reținute pentru consum de alcool la volan, prevedere aflată în sfera contravenționalului. De asemenea, în județ au fost constatate patru infracțiuni rutiere, prevăzute de art. 336 alin. 1 și 2 din Codul Penal.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *