Fasolea cu afumătură, o amintire gustată din copilărie, devine o masă perfectă alături de o pâine proaspăt scoasă din cuptor și câteva murături. Hai să începem!
Ingrediente:
- 500 g fasole uscată
- 2 cepe mai mari
- 2 linguri de pastă de tomate
- 2 lingurițe de boia afumată
- 1 linguriță de cimbru
- Afumătură (am optat pentru șorici extra afumat)
- Sare și piper după gust
- O legătură de leuștean
Mod de preparare:
- Punem fasolea la fiert și schimbăm apa de două ori. Când este pe jumătate fiartă, adăugăm o ceapă tocată mărunt, acoperim cu un capac și lăsăm la foc.
- Între timp, pregătim celelalte delicii începând cu afumătura. Am folosit șorici extra afumat de la Ana și Cornel, l-am tăiat în fâșii groase și l-am rumenit pe ambele părți în puțin ulei.
- Am transferat afumătura pe o farfurie și am pus-o deoparte. În aceeași tigaie, am călit și cealaltă ceapă. Am adăugat pasta de tomate și boiaua afumată, am amestecat și am turnat acest sos peste fasole. Am condimentat cu sare și piper după gust, o linguriță de cimbru uscat și am încheiat cu afumătură și leuștean proaspăt.