Ruladă de dovlecei cu şunca și crema de brânză

Ingrediente:

  • 2 dovlecei;
  • 3 ouă;
  • 3 linguri cu vârf de făină;
  • 4 linguri de parmezan;
  • 1 linguriță de praf de usturoi;
  • marar proaspăt;
  • sare È™i piper;
  • sunca (sau orice altă carne feliată);
  • cremă de brânză.

Mod de preparare:

  1. Spălăm dovleceii și îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm sare, amestecăm puțin și îi lăsăm deoparte pentru 5 minute, apoi îi stoarcem bine, eliminând toată zeama. Îi transferăm într-un bol curat și îi amestecăm cu ouăle, mararul mărunțit și amestecul de ingrediente uscate (făină, parmezan, praf de usturoi, sare și piper).
  2. Intindem compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dându-i o formă plăcută, și o introducem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.
  3. Lăsăm să se răcească puțin, apoi ungem foaia cu un strat subțire de cremă de brânză. Adăugăm feliile de sunca sau alte felii de carne și rulăm strâns, având grijă să nu se rupă.
  4. Rulada obținută se poate tăia în felii potrivite și se servește caldă sau rece, în funcție de preferințe. Poate fi însoțită de o garnitură ușoară sau consumată ca gustare delicioasă. Poftă bună!
Share Post
0 comentarii

LASA UN COMENTARIU