Ingrediente:
- 610 g cremă de brânză;
- 50 g smântână;
- 160 g zahăr;
- 4 ouă;
- 400 g smântână pentru gătit;
- 100 g făină;
- 1 lingură amidon de porumb;
- Vanilie.
Mod de preparare:
- Într-un bol mai mare, folosind un tel, amestecăm cremă de brânză, smântână și zahărul până la obținerea unei compoziții omogene.
- Adăugăm în ordine ouăle, vanilia, smântâna pentru gătit, făina și amidonul, amestecând bine după fiecare adăugare.
- Acoperim o tavă rotundă cu laterale detasabile cu hârtie de copt și turnăm în ea întregul amestec. Coacem în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.
- Între timp, pregătim o cremă delicioasă pentru a o turna deasupra cheesecake-ului. Topim ciocolata neagră și adăugăm câteva linguri de smântână pentru gătit.
- Scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească puțin. Poate fi servită caldă, dar devine mult mai delicioasă după ce a stat câteva ore în frigider.