Performanță, Coconii Deseștiului, Premiul I la Festivalul concurs „Datini și obiceiuri din străbuni lăsate” din Cluj-Napoca

1 minute, 1 second Read

În 8 decembrie, Coconii Deseștiului au participat la Festivalul concurs „Datini și obiceiuri din străbuni lăsate” din Cluj-Napoca. Alături de alte 28 de școli participante, micuții maramureșeni au reușit să ridice juriul în picioare și să aducă acasă premiul I.

„Pentru că „oamenii și portu’ nost oriunde de cinste-o fost”, nu am vrut să coborâm ștacheta nici de această dată. Am vrut și vrem să arătăm tot ce are Maramureșul mai valoros: portul și tradiția. Pentru ca Maramureșul tradițional să dăinuiască este nevoie de o strânsă legătură între generații. Fiecare generație are ceva de învățat de la celelalte. Noi învățăm de la părinți, bunici și nădăjduim că alții ca noi, sau mai mici chiar, o să învețe de la noi.

Cu ajutorul coordonatoarelor, care ne sunt mereu alături, încercăm de fiecare dată să venim cu ceva nou în fața dumneavoastră, a publicului. Vechi, dar nou. Doamnele coordonatoare în strânsă colaborare cu domnul instructor coregraf, au grijă să nu se risipească nimic. Totul este reînnoit și transmis. Iar noi, coconii , vă transmitem dumneavoastră”, transmit Coconii Deseștiului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *