Ingrediente:
- Felii de cotlet de porc;
- Ciuperci proaspete;
- O ceapă;
- 2-3 căței de usturoi;
- 170 ml smântână pentru gătit;
- 1 pahar de vin alb;
- Câteva linguri de ulei de măsline;
- Sare și piper, după gust;
- Cimbru uscat;
- Parmezan ras;
- Ceapă verde.
Mod de preparare:
- Condimentați feliile de carne și le rumeniți într-o tigaie cu ulei de măsline, pe toate părțile. Transferați-le pe o farfurie.
- În aceeași tigaie, în uleiul rămas de la carne, rumeniți ciupercile, apoi adăugați ceapa și usturoiul.
- Turnați smântâna pentru gătit și jumătate de pahar de vin alb. Așteptați câteva minute pentru a evapora alcoolul. Dacă nu doriți să folosiți vin, puteți opta pentru supă de pui, supă de legume sau apă simplă.
- Adăugați feliile de carne înapoi, condimentați cu sare și piper, presărați cimbru uscat deasupra și lăsați pe foc până obțineți un sos cremos.
- Serviți preparatul cu ceapă verde și parmezan ras. Rezultatul final? O delicatesă pregătită rapid într-o singură tigaie.