Premierul Marcel Ciolacu anunță măsuri adoptate pentru rezolvarea revendicărilor transportatorilor și fermierilor

1 minute, 25 seconds Read

În urma consultărilor de ieri de la Palatul Victoria, premierul Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul va aproba, în ședința programată pentru joi, un set de măsuri negociat în colaborare cu transportatorii și reprezentanții Ministerului Transporturilor și Agriculturii.

Principalele teme abordate în acest pachet de măsuri vizează rezolvarea problemelor semnalate de protestatarii din sectorul transporturilor și fermieri. Premierul a subliniat că Guvernul acționează ca un partener corect în dialog și că a preluat și analizat cu atenție solicitările transportatorilor.

Măsurile Aproape de Aprobare:

  1. Controlul la Punctele de Trecere a Frontierei: Se propun modificări referitoare la modalitățile de control prin cântărire la punctele de trecere a frontierei. Rezultatele măsurărilor vor fi recunoscute, conform acordurilor bilaterale, între România și Statele Membre ale Uniunii Europene.
  2. Limite pentru Greutatea Camioanelor: Se stabilesc limite conform legislației europene și altor state membre ale UE privind toleranțele pentru depășirea greutății camioanelor.
  3. Intervale de Depășire a Masei Maxime: Se acordă intervale în care depășirea masei maxime total admise și pe axe nu va atrage sancțiuni contravenționale, fără a impune autorizarea circulației acestor vehicule.
  4. Inspecția Tehnică a Vehiculelor: Clarificări privind efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului din domeniul transporturilor rutiere și corelarea unor dispoziții privind încheierea și executarea contractului de transport pentru transporturile naționale.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că aceste măsuri reprezintă un prim pas în soluționarea problemelor și că Guvernul rămâne deschis la dialog pentru a aborda toate aspectele semnalate de către părțile implicate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *