Baia Mare, Două licee importante din oraș pe cale de a fuziona

1 minute, 24 seconds Read

Municipiul Baia Mare se pregătește pentru o schimbare semnificativă în peisajul educațional, prin fuziunea celor două licee tehnologice de referință, Liceul Tehnologic ”Transilvania” și Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu”, începând cu anul școlar 2024-2025.

În cadrul acestei fuziuni, Colegiul Tehnic ”C. D. Nenițescu” își va transfera activitatea către Liceul Tehnologic ”Transilvania”, situat pe strada 8 Martie nr. 7. Această decizie vine în contextul unui proiect amplu de reabilitare și modernizare conform standardelor europene implementat la Liceul Tehnologic ”Transilvania”, cu o investiție totală ce depășește suma de 7 milioane de euro.

Instituția de învățământ de pe strada 8 Martie nr. 7 beneficiază deja de spații generoase, reabilitate și modernizate prin proiecte derulate în colaborare cu autoritatea publică locală. Astfel, elevii din ambele unități de învățământ vor avea acces la săli de clasă moderne, mobilier nou și echipamente de ultimă generație în laboratoare și ateliere.

Prof. ing. Victor Todoruț, directorul Liceului Tehnologic ”Transilvania”, a afirmat pentru Glasul Maramureșului: ”Liceul Tehnologic ”Transilvania” se află într-un amplu proces de reabilitare și modernizare care se apropie de finalizare. Începând cu următorul an școlar, sălile de clasă vor fi pregătite să primească toți elevii, inclusiv cu mobilier nou. De asemenea, vor fi completate cu 12 ateliere școlare și cinci laboratoare pregătite la cele mai recente standarde”.

Fuziunea nu va afecta posturile sau specializările existente, conform directorului Todoruț. Liceul Tehnologic ”Transilvania” își va menține concentrarea pe tehnic-mecanică, în timp ce specializările Colegiului ”Nenițescu” vor rămâne centrate pe resurse naturale. Noua instituție va purta denumirea de Liceul Tehnologic ”Transilvania” Baia Mare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *