Spitalul Județean, Secția de Neonatologie va fi dotată cu aparatură de ultimă generație

0 minutes, 50 seconds Read

Consiliul Județean Maramureș progresează în extinderea inițiativei investiționale pentru avansarea sistemului medical din regiunea Maramureș. Această inițiativă se materializează prin implementarea proiectului „Echiparea cu echipamente medicale de vârf a compartimentului de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Județean de Urgență ‘Dr. Constantin Opriș'”.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a declarat:„Practic, prin acest proiect vom achiziționa aparatură nouă, de specialitate, necesară în Compartimentul de Terapie Intensivă pentru nou născuți de la Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare. Astfel, vom putea oferi copiilor născuți prematur servicii medicale mult mai complexe, folosind aparatură clinică de ultimă generație. Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean funcționează cu un număr de 45 de paturi, dintre care 10 sunt pe Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală.
Proiectul este în valoare de 4,7 milioane de lei, iar în aceste zile am semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.”

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *