DNA prezintă cum se fraudau concursurile de angajare la DSP Maramureș

1 minute, 32 seconds Read

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare au luat decizia de a sesiza instanța de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a directoarei și a unei șefe din Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș.

Alessandra Ivette Ilea, director executiv al DSP Maramureș la data faptei, și Oltea Diaconița, șefă a Serviciului Control în Sănătate Publică al DSP Maramureș, au fost implicate într-un caz în care au fost acuzate de folosirea informațiilor nepublice în scopul obținerii de avantaje necuvenite pentru o persoană la concursul pentru postul de „inspector, clasa I, grad profesional superior, în cadrul Serviciului Control în Sănătate”.

Conform acordurilor de recunoaștere a vinovăției, procurorii susțin că în perioada septembrie-noiembrie 2023, Alessandra Ivette Ilea ar fi furnizat listele cu subiectele propuse de Oltea Diaconița candidatului H.L.M. pentru același post. Candidata, cu sprijinul primit, nu a reușit să obțină punctajul minim la prima încercare a probei scrise, dar a trecut cu succes la încercarea ulterioară.

În mod surprinzător, H.L.M. ar fi avut în posesie subiectele propuse de comisia de concurs, găsindu-se asupra sa un set de înscrisuri menționând aceste detalii. Cele trei inculpate au recunoscut faptele, acceptând încadrarea juridică și s-au pus de acord cu pedepsele propuse de procurori.

Astfel, Ilea Ivette-Alessandra a acceptat încadrarea juridică și aplicarea unei pedeapse de 2 ani de închisoare cu amânare, supravegheată timp de 2 ani, iar în cazul Diaconiței Oltea o pedeapsă de 1 an și 10 luni de închisoare cu amânare, supravegheată timp de 2 ani, iar H.L.M. a primit 1 an și 6 luni de închisoare cu amânare, supravegheată timp de 2 ani.

Dosarele au fost trimise Tribunalului Maramureș începerea procesului.

foto: directmm.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *