Atenție, Șervețele umede aruncate în canalizare blochează stațiile de pompare

1 minute, 40 seconds Read

NU ARUNCAȚI ÎN CANALIZARE materiale precum șervețele umede, pamperși, articole de igienă personală, lenjerie intimă, ambalaje din carton sau plastic, uleiuri, grăsimi sau substanțe chimice!

Este important să acordăm atenție tipurilor de șervețele umede pe care le utilizăm, deoarece unele pot fi biodegradabile, iar altele nu. Pentru a evita problemele în rețeaua de canalizare, este necesar să ne asigurăm că folosim șervețele biodegradabile, care sunt fabricate din materiale precum fibre de banane, amidon de porumb, zambile de apă sau bumbac organic. În contrast, șervețelele non-biodegradabile sunt fabricate din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul, plasticul sau fibrele sintetice.

Sistemele de canalizare sunt concepute pentru a gestiona eficient doar hârtia igienică și deșeurile umane. Orice alt material aruncat în canalizare, inclusiv șervețele umede „biodegradabile”, poate duce la blocarea conductelor și perturbarea funcționării normale a sistemului. În timp ce hârtia igienică este concepută să se descompună când intră în contact cu apa, șervețelele umede au o textură rezistentă și pot rezista umezelii, cauzând blocaje în rețea.

Stațiile de pompare sunt în mod deosebit afectate de această problemă, deoarece șervețelele umede pot bloca pompele și pot cauza avarii semnificative. Alături de acest mesaj, atașăm câteva imagini pentru a evidenția impactul utilizării necorespunzătoare a canalizării în municipiul Baia Mare, dar această problemă poate apărea în orice zonă de operare.

Facem un apel la toți utilizatorii să semnaleze orice problemă legată de sistemul de canalizare, contactând Dispeceratul S.C. VITAL S.A. la numerele de telefon – 0262/215150, 1, 2 și 0362/401052, 3, 0372752661. Acest serviciu este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Echipa S.C. VITAL S.A. va răspunde prompt la sesizările dumneavoastră și va interveni acolo unde este necesar pentru a menține funcționarea eficientă a sistemului de canalizare.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul vitalmm.ro.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *