Realizare, O școală din Maramureș, pe lista câștigătorilor concursului național „10 Biblioteci de nota 10”

0 minutes, 57 seconds Read

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a inițiat concursul național „10 Biblioteci de nota 10” cu scopul de a susține bibliotecile din școlile și liceele din întreaga țară, care se confruntă cu o gravă lipsă de cărți noi sau se află într-o situație critică, conform unui comunicat al fundației.

Astfel, 10 biblioteci școlare din România vor beneficia de un nou stoc de cărți, împreună cu mobilier modern, destinat amenajării unor spații de lectură confortabile și inspiraționale. Printre cei 10 câștigători ai concursului „10 Biblioteci de nota 10”, aleși pentru devotamentul lor în promovarea culturii și a lecturii în comunitățile lor, se regăsește și Școala Gimnazială „Ben Corlaciu” din Groșii Țibleșului, Maramureș.

Conform informațiilor furnizate, în 1989 existau 20.773 de biblioteci, însă la finalul anului 2012, numărul acestora a scăzut la jumătate (10.386), ajungând anul trecut la 8.372.

Partenerii care au sprijinit concursul „10 Biblioteci de nota 10” includ „Fischer English Hub”, „Idea Papel”, Editura „Creator” și Editura „For You”, precum și persoane fizice care au donat cărți pentru elevii din clasele I-XII în timpul campaniei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *