Parcul auto din Maramureș sub orice critică!

0 minutes, 49 seconds Read

În județul Maramureș au fost verificate un total de 1.777 de vehicule. Dintre acestea, 53,29% au prezentat diverse neconformități tehnice sau legate de acte și 219 (12,32%) au prezentat pericol iminent de accident.

Din totalul vehiculelor oprite, în 11,31% din cazuri s-au constatat deficiențe în domeniul poluării, 2,03% aveau probleme legate de identificare, iar 3,49% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în acest județ, au fost aplicate 677 de amenzi contravenționale și au fost retrase 603 de certificate de înmatriculare.

În cazul în care a fost reținut certificatul de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Se atrage atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni, conform celor de la ziarmm.ro.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *