Ionel Bogdan, campus modern în 2030 pentru 1000 de elevi și studenți

1 minute, 23 seconds Read

Au fost înregistrate un total de 11 oferte pentru realizarea a două proiecte-cheie de investiții în Maramureș: Campusul pentru învățământul DUAL și Parcul Industrial de Specializare Inteligentă din Baia Sprie.

Pentru Campusul destinat învățământului dual au fost înregistrate 6 oferte, cu o valoare totală de 25 milioane de euro, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Acest campus va găzdui peste 1000 de elevi și studenți până în 2030, oferind facilități precum spații de cazare, laboratoare specializate și infrastructură educațională de ultimă generație. Proiectul face parte dintr-o strategie extinsă de dezvoltare a sistemului educațional și de stimulare a potențialului economic al Maramureșului.

Pentru Parcul Industrial de Specializare Inteligentă din Baia Sprie, un proiect în valoare de 10,8 milioane de euro, s-au depus 5 oferte. Scopul acestui parc industrial, finanțat prin Programul Operațional Regional al Uniunii Europene, este de a atrage investitori și de a stimula creșterea economică în județ.

Parcul industrial din Baia Sprie va fi primul dintr-o serie de 6 parcuri similare ce urmează a fi dezvoltate în localitățile Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Fărcașa, Bogdan Vodă, Mireșu Mare și Giulești.

„Mulțumim celor 11 ofertanți pentru interesul manifestat față de aceste proiecte de importanță majoră pentru Maramureș. Acest lucru reprezintă un semn de încredere și recunoaștere a eforturilor noastre zilnice.

Următorul pas este evaluarea ofertelor și atribuirea contractelor. Ne dorim să finalizăm cât mai curând posibil aceste proceduri pentru a începe lucrările și a deschide șantierele pentru cele două investiții majore.„, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *