Operațiune de salvare în Munții Maramureșului

1 minute, 30 seconds Read

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de salvamontiștii din Munții Maramureșului, după ce au fost dați dispăruți. Inițial, s-a anunțat că este vorba despre un singur individ, însă în urma operațiunii de căutare s-a constatat că erau doi. Într-o declarație emisă în noaptea de marți spre miercuri, directorul Serviciului Public Județean (SPJ) Salvamont Maramureș, Dan Benga, a informat că un al treilea membru al grupului a reușit să se întoarcă în Ucraina.

„Doi dintre ucraineni au fost găsiți și sunt în viață. Unul dintre ei este chiar persoana pentru care a fost declanșată alarma. Grupul era format inițial din trei persoane, dar, conform relatărilor celor doi găsiți, al treilea membru s-a întors în Ucraina și nu a mai traversat frontiera”, a declarat Dan Benga, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Cei doi ucraineni găsiți au fost descoperiți obosiți, uzi, nemâncați și cu ușoare simptome de hipotermie. Aceștia au fost predați echipajelor medicale sosite în sprijin. Comunicarea cu echipajele de intervenție aflate la peste 1.900 de metri altitudine s-a realizat exclusiv prin intermediul telefoanelor satelitare ale Salvamont, întrucât în zona respectivă nu există semnal telefonic și nici conectivitate pe stațiile UHF, a subliniat șeful Salvamont Maramureș.

Operațiunea de recuperare a implicat echipaje de la Salvamont Maramureș și de la Poliția de Frontieră. Alarmă a fost declanșată marți de către soția unuia dintre ucraineni, în vârstă de 22 de ani, care a alertat autoritățile că soțul său a plecat să treacă granița în România după ce a primit ordin de încorporare în armată.

Sursa foto: Facebook (Salvamont Maramureș)

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *