CJ Maramureș: O nouă groapă de gunoi între Lăpușel, Hideaga și Ariesul de Câmp!

1 minute, 18 seconds Read

Într-un gest ce marchează un pas semnificativ în gestionarea ecologică a deșeurilor, administrația județeană din Maramureș a obținut primul acord de mediu din anul 2024. Acest acord, emis de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș, permite amenajarea platformelor temporare de deșeuri în localitățile Arieșu și Hideaga din comuna Satulung, în apropierea pădurii Două Veverițe.

Decizia de emitere a acordului de mediu este un pas esențial în procesul de implementare a proiectului propus de Consiliul Județean Maramureș. Acest proiect vizează amenajarea unor platforme de compostare a deșeurilor menajere, cu scopul de a reduce cantitatea de deșeuri care necesită depozitare la depozite autorizate. În plus, proiectul include și amenajarea unei platforme pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile care nu pot fi supuse procesului de compostare.

Localizarea acestor platforrme a fost decisă cu atenție, având în vedere impactul asupra mediului și asupra comunităților locale. Astfel, acestea vor fi plasate la o distanță de 735 de metri de limita terenului pe care este edificat Motelul Două Veverițe, și la distanțe mai mari de 1.000 de metri față de cele mai apropiate locuințe din satele Lăpușel, Hideaga și Arieșu de Pădure.

Implementarea acestor platforme de deșeuri reprezintă un pas important în direcția unei gestionări durabile a deșeurilor în regiunea Maramureș. Prin adoptarea unor practici responsabile și respectuoase față de mediu, autoritățile locale demonstrează angajamentul lor pentru protejarea ecosistemului și asigurarea unui viitor mai curat pentru generațiile viitoare.

Sursa: 2mnews.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *