Vom plăti mai puțin pentru factura de gunoi?!

1 minute, 2 seconds Read

Taxa de salubrizare în Baia Mare ar putea cunoaște o scădere, după ce conducerea ADI Deșeuri Maramureș a anunțat o reducere a costurilor cu gestionarea deșeurilor reziduale cu 170 de lei pe tonă.

Potrivit ADI Deșeuri Maramureș, după ce Consiliul Județean a reziliat contractul pentru activitățile de sortare, transfer, tratare și depozitare, ADIGIDM Maramureș a organizat o nouă procedură pentru delegarea acestor activități către operatorii de pe Zona 1 de colectare.

Operatorii noi și-au început activitatea, iar tarifele practicate de aceștia sunt cu 170 de lei mai mici pe tonă față de tarifele Drusal din contractul anterior, valabil până la 19 februarie. Această reducere se reflectă în mod deosebit în factura de salubrizare pentru Baia Mare, unde costurile vor scădea cu peste 4 milioane de lei pe an. Drusal va mai furniza doar serviciul de colectare pentru unitățile administrativ-teritoriale din Zona 1.

Această diminuare a costurilor ar trebui să se traducă într-o ajustare corespunzătoare a taxei de salubrizare, care va fi aprobată de fiecare consiliu local. În plus, măsuri precum separarea la sursă a deșeurilor și transformarea biodeșeurilor în compost reprezintă soluții viabile pentru toți cetățenii în vederea reducerii costurilor.

Foto spotmedia.ro

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *