Interdicție pentru minori de a cumpăra energizante! Amendă record de 30.000 de lei pentru magazinele ce încalcă noua lege

1 minute, 3 seconds Read

Astăzi, în urma adoptării unui proiect de lege de către plenul Camerei Deputaților, se reglementează ferm interdicția comercializării băuturilor energizante către minori în incinta instituțiilor de învățământ și a celor de sănătate, precum și în centrele destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.

Proiectul vizează limitarea accesului minorilor la băuturile energizante care conțin combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale și cel puțin două sau mai multe substanțe, inclusiv cafeină, taurină, carnitină, guarana și glucuronolactonă, cunoscute pentru efectele lor de stimulare a sistemului nervos central.

În conformitate cu un amendament adoptat în cadrul dezbaterilor legislative, se consideră contravenție comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit, inclusiv prin automate comerciale, a acestor băuturi către minori, de către unitățile autorizate să le comercializeze. Persoanele și magazinele care încalcă această lege riscă amenzi drastice de până la 30.000 de lei, iar în cazul repetării contravenţiilor, se poate dispune suspendarea activităţii localului public între 10 și 30 de zile.

Această măsură are ca scop protejarea sănătății și bunăstării tinerilor și reducerea riscurilor asociate consumului excesiv de băuturi energizante în rândul acestora.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *