Camera Deputaților: 2025 – „Anul Centenar al Patriarhiei Române”

1 minute, 33 seconds Read

Ieri, 20 februarie, în cadrul ședinței Camerei Deputaților, a fost adoptat un proiect de lege deosebit de important pentru comunitatea creștină din România. Proiectul propune ca anul 2025 să fie declarat oficial Anul Centenar al Patriarhiei Române, marcând astfel 140 de ani de la recunoașterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române și 100 de ani de la ridicarea sa la rangul de Patriarhie.

Inițiativa a primit un sprijin covârșitor din partea legislativului, înregistrând 247 de voturi „pentru” și doar opt abțineri. Printre cei care și-au exprimat susținerea pentru acest act normativ de importanță crucială pentru identitatea religioasă și culturală a României se numără și 6 deputați din Maramureș: Cristian Brian (USR), Alexa Florin și Bota Călin (PNL), Simon Gheorghe si Zetea Gabriel (PSD), Pop Darius (AUR). Fostul membru UDMR, deputatul Apjok Norvert, a absentat de la vot.

Potrivit proiectului adoptat, Anul Centenar al Patriarhiei Române va fi marcat printr-o serie de activități și evenimente organizate de Biserica Ortodoxă Română, având drept scop omagierea memoriei celor care au contribuit la recunoașterea oficială a Autocefaliei și la ridicarea Bisericii la rangul de Patriarhie.

Acest proiect legislativ, care a fost depus în Parlamentul României în octombrie 2023 și adoptat de Senat în decembrie același an, reprezintă un cadru adecvat pentru recunoașterea și aprecierea eforturilor depuse de înaintașii noștri în consolidarea identității spirituale a poporului român.

Prin susținerea acestui proiect, cei 6 deputați din Maramureș aduc un tribut de recunoștință și respect față de tradițiile și valorile religioase care definesc comunitatea românească. Această decizie parlamentară marchează nu doar un moment istoric în viața Bisericii Ortodoxe Române, ci și o recunoaștere a rolului fundamental pe care aceasta îl joacă în viața și cultura poporului român.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *