Primăria Baia Mare demarează licitația pentru reabilitarea străzii Victoriei

1 minute, 46 seconds Read

Primăria Baia Mare anunță lansarea procedurii de licitație pentru executarea lucrărilor la proiectul de investiții intitulat „Reabilitare strada Victoriei, tronsonul cuprins între Bulevardul Decebal și Bulevardul Independenței”, încadrat în obiectivele Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Baia Mare. Acest proiect vizează reabilitarea porțiunii de stradă situată în zona VIVO și până la ieșirea către Tăuții Măgherăuș.

Conform Proiectului Tehnic de execuție pus la dispoziție de către autoritatea contractantă, se are în vedere reabilitarea infrastructurii rutiere a străzii Victoriei, pentru a asigura condiții de siguranță și confort participanților la trafic și locuitorilor, atât pentru transportul auto, cât și pentru cel alternativ nemotorizat, precum bicicletele sau pietonii.

Datorită degradării avansate a podului existent peste Valea Borcutului la km 5+490, conform unei expertize tehnice, acesta nu mai îndeplinește cerințele hidraulice și necesită demolarea și reconstruirea lui pentru a moderniza strada Victoriei. Structurile rutiere actuale, afectate de deteriorări și de compoziția lor, transmit o mare parte din încărcăturile traficului la nivelul drumului, ceea ce duce la deformări verticale.

Prin refacerea completă a structurii rutiere, se va asigura uniformitatea sectoarelor și capacitatea portantă, chiar și în contextul unei creșteri a traficului. Se preconizează că, odată finalizat proiectul, reconfigurarea străzii și reabilitarea infrastructurii rutiere vor permite creșterea vitezei medii de deplasare și a vitezei de circulație liberă, prin eliminarea degradărilor și asigurarea unui trafic fluent.

De asemenea, se estimează că numărul de călători care utilizează transportul public va crește odată cu implementarea benziilor dedicate transportului în comun. Pe lângă acest aspect, proiectul include amenajarea trotuarelor pentru circulația sigură a pietonilor, adaptarea infrastructurii pentru accesul persoanelor cu dizabilități conform normativului NP 051-2012, precum și realizarea unei canalizații subterane pentru cablurile electrice și de telecomunicații.

Valoarea estimată a achiziției este de 41.072.549,98 lei fără TVA, iar deschiderea ofertelor este programată pentru data de 25 martie. Finanțarea proiectului va fi asigurată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *