Târgurile de turism sunt degeaba? Numărul turiștilor spune că da

1 minute, 27 seconds Read

Maramureșul continuă să se afle în urma altor județe vecine în ceea ce privește atragerea turiștilor către zona sa. Județele Bihor, Cluj și Suceava se numără printre primele 8 județe în ceea ce privește numărul de înnoptări ale turiștilor.

La nivel național, capacitatea de cazare turistică în funcțiune a înregistrat o creștere în ultimii ani. De exemplu, în Suceava, capacitatea de cazare turistică s-a dublat, iar numărul de turiști a înregistrat o creștere semnificativă.

Maramureșul întâmpină dificultăți în atragerea turiștilor. În anul precedent, județul s-a clasat pe locul 16 în ceea ce privește numărul de înnoptări ale turiștilor. Statisticile furnizate de Camera de Comerț și Industrie Maramureș arată că județul s-a poziționat pe locul 18 la nivel național în ceea ce privește numărul de turiști străini și pe locul 15 la numărul de turiști români.

Comparând cu anul 2019, un an marcat de pandemie, numărul total de înnoptări a rămas sub nivelul anterior, atât la nivel național, cât și la nivel județean, conform declarațiilor președintelui CCI Maramureș, Florentin Tuș.

Există cel puțin 12 motive care ar putea determina turiștii să aleagă Maramureșul ca destinație de vacanță. Județul se poate mândri cu peisaje deosebite, ospitalitatea localnicilor, bisericile de lemn, portile tradiționale, experiența vieții la țară, tradițiile și sărbătorile locale, meșteșugurile tradiționale, Cimitirul Vesel din Săpânța, muzeele cu tematici unice, băutura tradițională, ofertele de turism activ și traseul Mocăniței de pe Vaser.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *