Povestea unui accident, dar cu un final fericit

1 minute, 39 seconds Read

Ieri, la ora 14:30, salvamontiștii din Maramureș au fost chemați la pârtia Superski, Cavnic, pentru a interveni într-un accident. Cu toate că se așteptau să găsească o victimă, aceștia au fost surprinși să constate că persoana accidentată era de fapt o tânără în vârstă de 16 ani, pe nume Ionela, care se confrunta cu consecințele unei nefericite întâmplări din data de 14 februarie 2024, petrecută la pârtia Roata.

În ziua incidentului, salvatorii montani au ajuns la ea la câteva secunde după ce s-a prăbușit inconștientă pe pârtie și au început imediat manevrele de prim ajutor. A fost o luptă contracronometru pentru a o salva și a o menține în viață, la care au contribuit și medici aflați în concediu, persoane pe care salvatorii nu le cunoșteau, dar care nu au ezitat să ofere ajutorul lor. Ulterior, echipajele medicale SMURD Baia Mare, conduse de Dr. Dacian Juca, au preluat-o pe Ionela și au fost adevărații îngeri păzitori ai acesteia, transportând-o la Spitalul Județean Baia Mare.

Tânăra a fost stabilizată la baza pârtiei și, aflându-se în comă, a fost transferată la spital, unde diagnosticul a fost unul șocant – tânăra suferea de șoc anafilactic provocat de un chist hidatic la nivelul ficatului, care s-a rupt în timpul efortului fizic, provocând un șoc care a dus la căderea sa. Nu a fost vorba despre o traumă sau un accident la schi, ci despre o afecțiune gravă care a pus în pericol viața Ionelei.

După lupte îndelungate și tratamente medicale intensive, Ionela a fost externată din spital ieri, 7 martie 2024. În drumul spre casă, ea a dorit să vină să mulțumească întregii echipe Salvamont Maramureș pentru promptitudinea și profesionalismul lor în salvarea ei. Gestul ei a emoționat profund echipa Salvamont, demonstrând că Ionela va rămâne pentru totdeauna în inimile lor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *