Liber la bani pentru fotovoltaice la primării, biserici și ONG-uri

1 minute, 13 seconds Read

Ministrul Mircea Fechet a anunțat că a fost trimis la Monitorul Oficial Ordinul care aprobă Programul de finanțare pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice destinate instituțiilor și altor entități care furnizează servicii sociale.

Acest program dispune de un buget de 250 milioane de lei, iar finanțarea maximă pe proiect este de 1 milion de lei, acoperind 100% din costurile eligibile.

Programul vizează finanțarea instalării de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere cuprinsă între 30 kW și 200 kW destinate bisericiilor, entităților din sistemul național de asistență socială și ONG-urilor active în domeniu. Avantajele acestui program nu se limitează doar la reducerea poluării, ci și la scăderea facturilor lunare ale beneficiarilor pentru utilități și la îmbunătățirea serviciilor sociale oferite.

Finanțarea este asigurată în totalitate, astfel încât primăriile sau centrele sociale nu trebuie să aibă nicio contribuție financiară. Ministrul a încurajat primăriile, ONG-urile și unitățile de cult să acceseze acest program, anticipând un nivel ridicat de cereri. Deși bugetul inițial este de 250 milioane de lei, se așteaptă depunerea de proiecte eligibile în valoare de până la 500 milioane de lei.

Categoriile de solicitanți eligibili includ unitățile de cult recunoscute oficial, instituțiile publice și autoritățile administrației publice centrale și/sau locale din domeniul asistenței sociale, precum și entitățile nonprofit acreditate pentru furnizarea de servicii sociale conform legislației în vigoare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *