Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor în situații de urgență a fost inaugurat

1 minute, 15 seconds Read

Ieri, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” din județul Maramureș, a avut loc o ceremonie militară și religioasă pentru inaugurarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor în situații de urgență.

La acest eveniment special, s-a bucurat de prezența domnului secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și a prim adjunctului inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel dr. ing. Constantin Florea.

La ceremonie au participat și comandanții și șefii unităților și instituțiilor din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din județul nostru și din județele învecinate, reprezentanții O.N.G.-urilor, voluntarii și colaboratorii instituției.

Ceremonia a inclus oficierea serviciului religios și defilarea Detașamentului de Onoare al inspectoratului nostru, urmată de tăierea panglicii la noul sediu al Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor. Participanții la eveniment au avut ocazia să viziteze noul centru și să asiste la un exercițiu demonstrativ privind activitățile desfășurate de autoritățile județene competente în gestionarea situațiilor de urgență cauzate de fenomene hidrometeorologice periculoase.

Centrul a fost realizat prin eforturile Consiliului Județean Maramureș și ale proiectului ”Comand-Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță”, demonstrând angajamentul nostru comun pentru protejarea vieții, sănătății și bunurilor cetățenilor noștri.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *