Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a dat-o afară pe Iuliana Dragoș, managerul Ansamblul Transilvania

1 minute, 26 seconds Read

După un maraton autentic de folclor ce a durat 3 zile și în urma primirii celei mai înalte distincții eparhiale, managerul Ansamblului Folcloric Național Transilvania, Iuliana Dragoș, a fost lovită de o veste surprinzătoare: va fi destituită din funcția de director din cauza că nu a obținut punctajul minim de 9 la evaluarea efectuată de comisia Consiliului Județean Maramureș. Astfel, Iuliana Dragoș a primit doar 8,7 la evaluare, iar nota minimă necesară pentru reînnoirea contractului de management era de 9.

Semnele negative în legătură cu activitatea Iulianei Dragoș au fost semnalate încă din anul precedent de către conducerea Consiliului Județean Maramureș. După evenimentul „Hora la Prislop” din 2023, șeful administrației maramureșene, Ionel Bogdan, a exprimat nemulțumirea față de implicarea instituției culturale în organizarea festivalului care atrage anual un număr semnificativ de participanți. Desigur, deși Ansamblul Folcloric Național Transilvania a primit 400.000 de lei pentru eveniment, instituția nu a reușit să îndeplinească sarcinile așteptate, a menționat Ionel Bogdan. De-a lungul timpului, au existat și nemulțumiri din partea altor artiști cu privire la conducerea ansamblului, unii refuzând să mai participe la spectacolele acestuia.

Cu toate acestea, decizia de a o înlocui pe Iuliana Dragoș de la conducerea ansamblului a generat o serie de reacții. Primul care a venit în apărarea sa a fost chiar fostul ei soț, viceprimarul cu atribuții de primar, Doru Ioan Dăncuș, care a transmis un mesaj cu tentă electorală, criticând public președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și cerându-i să nu transforme „uzina” de folclor a Maramureșului într-un câmp de bătălie electorală.

Foto FB Ionel Bogdan

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *