Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie va fi dotat cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale

0 minutes, 49 seconds Read

Consiliul Județean Maramureș anunță lansarea proiectului ”Dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare cu echipamente și materiale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale”, finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Scopul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității serviciilor medicale și a siguranței pacienților prin diminuarea riscului de infecții asociate asistenței medicale în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Implementarea măsurilor de prevenire și control al Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (IAAM) în acest proiect va spori nivelul de securitate al pacienților internați în spitalul respectiv și va facilita integrarea optimă a circuitelor intra-spitalicești. Aceasta va conduce la îmbunătățirea capacității de gestionare a infecțiilor nosocomiale și la reducerea expunerii pacienților și a personalului medical și non-medical la riscuri care afectează siguranța și funcționalitatea spitalului.

Valoarea totală a proiectului este de 3.447.278,87 lei, inclusiv TVA.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *