Doru Dăncuș, demis din poziția de primar interimar?

2 minutes, 6 seconds Read

Ieri, 28 martie 2024, grupul consilierilor USR din cadrul Consiliului Local al municipiului Baia Mare a depus un proiect de Hotarâre de Consiu Local privind înclocuirea viceprimarului cu atribuții de primar, Doru dăncul, din cadrul administrației municipiului Baia Mare.


Cum își motivează consilierii USR decizia? ”Motivele care susțin acest argument sunt multiple și vizează direct modul în care municipiul a fost administrat până în momentul actual. Baia Mare se confruntă cu o multitudine de probleme: începând cu datoriile care depășesc suma de 75 de milioane de lei și continuând cu incapacitatea aparatului administrativ de a asigura absorbția de fonduri europene pentru a finaliza proiectele începute și pentru a putea finanța altele. Cetățenii așteaptă rezultate de la conducerea care administrează orașul, mai ales atunci când taxele și impozitele cresc, fără a se oferi o explicație bine fundamentată, iar cheltuielile efectuate pe anumite servicii publice ating sume absurde pe care municipalitatea nu și le permite. Deciziile care au fost și sunt luate în Municipiul Baia Mare nu au în prim plan bunăstarea cetățenilor și nevoile acestora, ci vizează doar interesele conducerii și a câtorva apropiați, conectați la bani publici care ar putea fi investiți pentru rezolvarea unor probleme urgente dar ignorate.”, a declarat Brian Cristian, candidatul USR la funcția de primar al municipiului Baia Mare.

Din păcate, acestui demers pare că i se împotrivesc în primul rând consilierii UDMR, dl. Papp Zsolt nedorind să-și asume poziția de viceprimar cu atribuții de primar. Credem că un asemenea refuz ar trebui să vină la pachet cu demisia domniei sale din poziția de viceprimar.


Baia Mare se regăsește într-o situație la limită din punct de vedere financiar. Avem nevoie de oameni politici și de o administrație care să-și asume să salveze municipiul în aceste momente grele. Dacă UDMR nu își dorește și nu are interes să o facă, părând să aibă o înțelegere ”la masa verde„ cu candidatul PSD, Doru Dăncuș, fost candidat AUR, avem partide reprezentate în Consiliul Local Baia Mare care să-și asume această sarcină grea.


Cu tristețe constatăm că la nivel de Consiliului Local al municipiului Baia Mare, cu excepția USR, pare să existe un status quo pentru păstrarea lui Dăncuș la cârmă până cel puțin în octombrie 2024, dacă nu chiar și pe mai departe.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *