Ciorile fac prăpăd în Baia Mare!

1 minute, 17 seconds Read

Locuitorii din zona Semilună din Baia Mare se confruntă de ceva vreme cu problemele create de ciori. Aceste păsări și-au construit cuiburi acolo și generează o mizerie de proporții, în plus de zgomotul pe care îl produc.

Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș, a explicat că la nivel național, Ordonanța 57/2007 referitoare la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale și a florei și faunei sălbatice are ca scop asigurarea diversității biologice prin protejarea habitatelor naturale și a faunei și florei sălbatice. În conformitate cu prevederile acestei ordonanțe, pentru protejarea tuturor speciilor de păsări, inclusiv a celor migratoare, este interzisă uciderea sau capturarea intenționată, deteriorarea, distrugerea sau culegerea intenționată a cuiburilor și a ouălor din natură, perturbarea intenționată, în special în perioada de reproducere sau de creștere a puilor și deținerea speciilor de păsări. Toate aceste acțiuni constituie infracțiuni, nu contravenții.

Ciorile sunt incluse în anexa 5C a acestei ordonanțe și pot fi vânate în afara perioadelor de reproducere și creștere a puilor. Cu toate acestea, pentru a vâna ciorile, este necesară obținerea unei cote de recoltare de la Ministerul Mediului. De obicei, derogări de la aceste restricții sunt acordate atunci când ciorile pun în pericol culturile agricole sau aviația. Cu toate acestea, statul român consideră că toate speciile de păsări trebuie protejate, iar orice intervenție asupra lor este interzisă.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *