Pregătește o delicioasă babka cu cremă de alune și nuci pentru Sărbătorile de Paște

0 minutes, 57 seconds Read

Lista de ingrediente:

  • 500 g de făină 000;
  • 7 g de drojdie uscată;
  • 2 gălbenușuri;
  • 250 ml de lapte călduț;
  • 50 g de unt topit;
  • 2 linguri de ulei;
  • 60 g de zahăr;
  • coaja de la o portocală;
  • un vârf de linguriță de sare.

Pentru umplutură:

  • cremă de ciocolată/alune;
  • nuci mărunțite.

Pentru sirop:

  • jumătate de pahar de apă;
  • coaja de la o portocală;
  • 100 g de zahăr.

Modul de preparare:

Într-un castron, combinăm făina cu gălbenușurile, untul și uleiul, drojdia activată și laptele rămas cu zahărul. Framântăm ușor până când aluatul devine omogen, apoi îl acoperim cu folie și-l lăsăm să dospească timp de aproximativ o oră.

După ce aluatul a dospit, îl întindem cu grijă folosind un sucitor, apoi aplicăm uniform crema de alune și nucile mărunțite pe întreaga suprafață. Rulăm strâns aluatul și-l tăiem în două. Apoi, unim marginile pentru a forma o formă de cozonac, iar babka noastră este pregătită să fie introdusă în cuptor (preîncălzit la 180 de grade Celsius) pentru aproximativ 50-60 de minute.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *