Ieri au fost șase cazuri de violență în familie în Maramureș

1
1 minute, 9 seconds Read

Duminică, 21 aprilie, polițiștii din Maramureș au fost chemați să intervină în șase cazuri de violență în familie. Prin apeluri la linia de urgență 112, polițiștii din Baia Mare, Recea, Borșa, Tăuții Măgherăuș și cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Sarasău au fost informați că cinci femei și un bărbat au fost victime ale violenței domestice.

În patru dintre cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă investigațiile pentru a clarifica aspectele legate de infracțiunea de violență în familie. În alte două situații, victimele au refuzat să depună plângere și să solicite emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Conform Legii nr. 217/2003, violența domestică acoperă un spectru larg de comportamente, inclusiv violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială, spirituală sau cibernetică, care au loc în cadrul familial sau domestic, între soți sau foști soți, sau între parteneri actuali sau foști, indiferent de locul de rezidență al agresorului în raport cu victima.

Este important ca victimele violenței domestice să știe că au posibilitatea să sesizeze autoritățile competente cu o plângere prealabilă, iar acest drept este personal și aparține exclusiv părții vătămate. De asemenea, victima are dreptul să retragă plângerea, ceea ce determină întreruperea procesului penal și absența pedepselor pentru agresor.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *