Andrei, locul III la Campionatul Mondial de Pizza

Andrei Iulian Ciocan, originar din comuna Iacobeni, a cucerit locul 3 la Campionatul Mondial de Pizza din Parma, Italia, cu o rețetă inedită: „Pizza Bucovina” cu păstrăv în cobză!

A reușit această performanță impresionantă într-o competiție cu participanți din 55 de țări, de pe cinci continente!

În inima Italiei, acolo unde pizza este considerată un simbol al tradiției și al mândriei naționale, Andrei a demonstrat că talentul românesc poate face față celor mai exigenți jurați din lume. Cu o rețetă originală, denumită Pizza Bucovina, având ca ingredient principal păstrăvul în cobză, suceveanul a adus în competiție nu doar un preparat gastronomic, ci o poveste culinară autentic românească.

Această realizare vine după ce, în toamna anului trecut, Andrei Iulian Ciocan a obținut locul întâi la Campionatul Internațional de Pizza de la București, organizat de Asociația Pizzarilor Profesioniști din România. Performanțele sale l-au propulsat în elita pizzarilor profesioniști din țară, iar acum și în topul mondial al celor mai talentați maeștri pizzaiolo.

„Suntem mândri de echipa care a reprezentat România la acest campionat! Cu dedicare, curaj și un talent remarcabil au demonstrat că România are un loc binemeritat în universul maeștrilor pizzaiolo și în arta autentică a pizzei. Gustul autentic românesc merită să fie cunoscut, apreciat și aplaudat pe scena mondială. Felicitări, România! Sunteți o inspirație pentru o întreagă generație de pizzaioli! România a strălucit la Parma”, a transmis Asociația Pizzarilor Profesioniști din România.

sursa: monitoruldedorna.ro

a
Share Post
0 comentarii

LASA UN COMENTARIU