A XII-a ediție a Festivalului Medieval Eternul Maramureș începe sâmbătă!

1 minute, 51 seconds Read

Festivalul Medieval Eternul Maramureș se pregătește să debuteze pentru a XII-a oară în orașul Sighet. Evenimentul va avea loc în Parcul Central din oraș, începând de sâmbătă, 29 iulie, la ora 10 și va continua timp de 2 zile. Sighetenii și vizitatorii vor fi purtați într-o călătorie în timp în lumea medievală, îmbrăcând costume tematice și admirând expoziții impresionante.

Parada costumelor medievale va anima străzile orașului, cu domni și domnițe purtând vestimentații inspirate din acea epocă îndepărtată. Expoziția Medievalum va oferi o gamă variată de artefacte medievale, inclusiv arme de foc, tunuri, armuri, topoare și multe alte obiecte fascinante din filme precum „Mihai Viteazul”, „Dacii”, „Romanii” și „Nemuritorii”.

Atmosfera va fi întregită de ateliere de muzică medievală, dansuri specifice epocii, concursuri de TIR cu arcul tradițional, lupte cavalerești cu spade și animații cu cavaleri și cneji de Maramureș. Nu vor lipsi nici concertele, care vor aduce momente muzicale deosebite cu trupe precum Anger Control, Lupus Dacus, Spike, Mpyer, Iris și Compact.

Voluntarii tineri din Sighet, pasionați de epoca medievală, vor fi prezenți în Parcul Central, reînviind tradițiile și frumusețea vremurilor apuse prin costumele lor minuțios lucrate. Galeria de Artă Vasilliev, sub îndrumarea talentatei Ileana Vasilliev, se va ocupa și în acest an de creația celor mai autentice și spectaculoase ținute din cadrul festivalului.

O noutate în această ediție a festivalului o reprezintă măștile din colecția Ștefaniei Adela Pop, care vor fi completate de ținutele medievale ale Liei Stan, aducând o notă originală și inedită evenimentului.

Organizat de Centrul Cultural în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sighet, Festivalul Medieval Eternul Maramureș continuă să atragă admirația publicului prin pasiunea și dedicarea celor implicați în organizare. O recunoaștere specială merge către tinerii sigheteni voluntari, care sunt considerați sufletul acestui eveniment impresionant.

Sâmbătă, orașul Sighet se va transforma într-o lume medievală fermecătoare, oferindu-le participanților și vizitatorilor o experiență memorabilă și autentică. Festivalul Medieval este așteptat cu entuziasm de către comunitate, fiind unul dintre cele mai așteptate evenimente din an.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *