STUPOARE: torționarii responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu, achitați!

1 minute, 26 seconds Read

Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a emis un comunicat de presă în urma deciziei judecătorilor Curții Supreme de a achita foștii lucrători ai Securității, Marin Pârvulescu şi Vasile Hodiş, responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu, în septembrie 1985. Această achitare a fost contestată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, însă judecătorii nu au luat în considerare apelurile.

IICCMER a exprimat stupoarea și revolta în legătură cu această decizie, care contravine valorilor statului de drept și ideii de justiție în România. Instituția a subliniat faptul că această achitare este o piedică în calea condamnării sistemice a regimului comunist și a eforturilor de restabilire a adevărului și dreptății în legătură cu crimele comise de acesta.

„Achitarea celor responsabili de moartea disidentului Gheorghe Ursu este o decizie ce contravine tuturor valorilor pe care se întemeiază statul de drept, precum și ideii de justiție în România. Disculparea torționarilor Securității este o palmă dată memoriei tuturor victimelor regimului criminal comunist, o jignire adusă suferinței familiilor acestora și cel mai important, o lovitură dată fundamentelor morale ale societății”, a declarat prof.univ.dr. Florin – Daniel Șandru, Președinte executiv IICCMER.

IICCMER a subliniat că va continua să investigheze crimele comise de regimul comunist și va arăta adevărata față a totalitarismului comunist, inclusiv prin investigarea cazului Gheorghe Ursu. Instituția a pledat pentru o condamnare sistematică a regimului comunist și a subliniat faptul că dreptatea nu va întârzia niciodată și că cei care au comis crime împotriva umanității nu se pot pune decât temporar la adăpostul uitării.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *