Urși semnalați în apropiere de Baia Mare

1 minute, 29 seconds Read

Salvamont Maramureș a alertat localnicii și turiștii cu privire la prezența urșilor în vecinătatea municipiului Baia Mare. Prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook, echipa Salvamont a semnalat că în ultima săptămână au fost semnalate urme și excremente de urs în zonele montane din apropierea orașului precum vârful Iricău, vârful Elena și Feriga, Dealul Crucii și coborârea de la Piatra Șoimului spre valea Usturoiului.

Această atenționare vine ca o precauție și are scopul de a diminua pericolele care pot surveni în cazul întâlnirii oamenilor cu animalele sălbatice. Urșii sunt animale sălbatice care, în momentele de panică sau stres, pot deveni periculoase chiar și pentru oamenii experimentați în astfel de întâlniri.

Salvamont Maramureș îndeamnă turiștii la prudență și respect față de natură, cu atât mai mult cu cât se apropie sezonul turistic. În apropierea zonelor cu semnalate cu prezența urșilor, Salvamont recomandă ca turiștii să facă zgomot în momentul în care se află în apropiere, pentru a-i avertiza pe urs că sunt acolo și să-i ofere spațiu pentru a trece prin zonă. De asemenea, recomandă evitarea zonei dacă sunt prezente copiii sau animale de companie.

În general, recomandarea pentru turiști este să nu perturbe habitatul animalului și să respecte semnele de avertizare. De asemenea, Salvamont Maramureș atenționează că este interzis ca turiștii să hrănească orice animal sălbatic și să lase gunoaiele în zonele montane, acestea putând atrage animalele sălbatice din habitatul lor natural.

În final, este important să se respecte natura și să se reducă la minimum riscurile în momentul întâlnirii cu animale sălbatice.

sursa foto: WWF Romania

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *