20.000 de Credincioși au Participat la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Moisei

1 minute, 35 seconds Read

Într-o atmosferă plină de evlavie și tradiție, aproximativ 20.000 de persoane s-au adunat marți, 15 august, la Mănăstirea Moisei din județul Maramureș, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului, hramul așezământului monahal.

Prezența masivă a credincioșilor în această zi specială a subliniat legătura profundă dintre comunitatea locală și spiritualitatea religioasă, reprezentând un moment de rugăciune, celebrare și unitate.

Evenimentul a fost marcat încă din ajunul sărbătorii prin sosirea mai multor procesii provenind din parohiile de pe Valea Izei și din împrejurimile mănăstirii. Aceste procesii au fost alcătuite din copii și tineri îmbrăcați în straiele populare, purtând cu mândrie icoane și prapori, înconjurați de o atmosferă de veselie și solemnitate. Această tradiție unică din zonă a adus o notă specială la sărbătoare.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în curtea mănăstirii, pe Altarul de vară, de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, înconjurat de un sobor impresionant de preoți și diaconi. Momentul a fost împărtășit de un număr semnificativ de credincioși prezenți, care au participat cu inima deschisă la ritualul sacru.

La acest eveniment religios au luat parte și oficialități județene și locale, alături de parlamentari ce reprezintă județul Maramureș în Parlamentul României. Prezența acestor reprezentanți ai autorității publice subliniază importanța și legătura strânsă dintre instituțiile statului și viața spirituală și culturală a comunității.

Mănăstirea Moisei a continuat să fie un loc de întâlnire a credincioșilor, unde tradiția, credința și comuniunea se îmbină într-o atmosferă deosebită. Evenimentele religioase de acest gen aduc oamenii împreună, consolidându-le legăturile și oferind ocazia pentru momente de reflecție și conectare spirituală.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *