DSVSA Maramureș va desfășura controale la fermele și gospodăriile maramureșenilor

1 minute, 6 seconds Read

În Maramureș vor fi demarate controale ale medicilor veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș.

Verificările vor fi făcute în fermele și gospodăriile populației pentru verificarea respectării normelor de bunăstare a animalelor (adăposturi, suprafețe de cazare, hrănirea și adăpostirea animalelor, microclimat – ventilație, temperatură, luminozitate) și condițiile de igienă în care se obțin produsele primare (lapte, ouă, miere de albine) sau prelucrarea acestora în produse (smântână, brânză, caș, etc.). În plus, va fi verificată modalitatea de efectuare a acțiunilor sanitare veterinare ce atestă starea de sănătate a animalelor.

„Eșantionul de control (fermele și gospodăriile) care urmează a fi controlate au fost furnizate de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Maramureș, controalele având ca scop punerea în aplicare a normelor privind condiționalitatea în cadrul intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri pentru dezvoltarea rurală. Rugăm administratorii fermelor și proprietarii exploatațiilor să acorde tot sprijinul echipelor de control, imposibilitatea efectuării verificărilor soldându-se cu penalități sau chiar cu pierderea în întregime a ajutoarelor financiare prognozate”, precizează DSVSA Maramureș.

Controalele au termen de finalizare 13 octombrie 2023.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *