Sighetu Marmației Implementarea Proiectului de Monitorizare Video

2 minutes, 8 seconds Read

Sighetu Marmației face pași importanți în direcția creșterii securității locuitorilor săi prin implementarea unui proiect amplu de monitorizare video. Aflat în cadrul proiectului „Monitorizare video în municipiul Sighetu Marmației”, acest demers vizează instalarea de camere de supraveghere în diverse puncte de interes public, cu scopul de a asigura un nivel mai înalt de siguranță pentru comunitate.

În prezent, echipa de la Primăria Sighetu Marmației se află în plin proces de amenajare a unui dispecerat de supraveghere video, într-un spațiu separat la sediul primăriei. Această etapă constituie un pas necesar în implementarea proiectului amplu, care își propune să acopere puncte de interes public în municipiul Sighetu Marmației prin intermediul unei rețele de camere de supraveghere.

Proiectul de monitorizare video este parte a unei inițiative care vizează patru orașe țintă: Ivanov Frankivsk și Solotvyno în Ucraina, și Baia Mare și Sighetu Marmației în România. În cele două orașe ucrainene și în Baia Mare, proiectul se află în stadii avansate sau chiar finalizate, în timp ce în Sighetu Marmației abia acum se pune în aplicare.

Investiția totală în acest proiect, în Sighetu Marmației, se ridică la suma de 828.748,42 lei, din care co-finanțarea din bugetul local ajunge la 375.671,66 lei. Proiectul este derulat în cadrul programului ROUA ENI 2014-2020.

Sistemul de monitorizare video planificat constă într-un dispecerat central de monitorizare, infrastructură de transfer de date, echipamente de transmisie date, și o rețea de camere video fixe și mobile. În cadrul acestui proiect, în municipiul Sighetu Marmației se propune montarea a nu mai puțin de 36 de camere de supraveghere video.

Aceste camere vor fi amplasate în 17 locații cheie din oraș, inclusiv intersecții importante, zone cu activități comerciale și locuri frecventate de public. Printre acestea se numără intersecții rutiere, școli, biblioteci, puncte de informare turistică, și chiar spitalul municipal. Lista locațiilor a fost stabilită în urma unei analize atente a necesităților și vulnerabilităților din oraș și poate fi găsită integral pe pagina de Facebook a viceprimarului Sighetu Marmației, Daniela Onița-Ivașcu.

În data de 31 iulie, Consiliul Local Sighet a aprobat proiectul de monitorizare video printr-un vot în unanimitate. Durata estimată a realizării investiției este de 6 luni, ceea ce înseamnă că din ianuarie 2024, orașul va beneficia de sistemul de monitorizare video. Această inițiativă va contribui semnificativ la creșterea sentimentului de siguranță al cetățenilor și la promovarea unui mediu urban mai securizat și mai protejat.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *