Ingrediente:
- Dovlecei
- Ulei de măsline
- Prosciutto cotto (sau orice fel de carne feliată)
- Fâșii de mozzarella uscată (sau cascaval)
- Sare
- Piper
Instrucțiuni:
- Tăiați dovleceii în fâșii subțiri și fierbeți-i timp de 4 minute în apă cu puțină sare. După ce sunt fierți, scoateți-i și lăsați-i să se răcească puțin.
- După ce s-au răcit, treceți fiecare fâșie de dovlecel prin ulei de măsline, adăugați sare și piper pentru a le da gust.
- Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Pentru fiecare fâșie de dovlecel, așezați deasupra o felie de prosciutto cotto sau carne feliată la alegere și o fâșie de mozzarella uscată sau cascaval.
- Rulați fiecare fâșie astfel încât să încapsuleze umplutura și așezați-le într-o tavă clasică.
- Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați rulourile de dovlecel să se coacă timp de 15 minute sau până când devin aurii și crocante.
- Scoateți-le din cuptor și serviți-le simplu sau cu un sos de usturoi cu iaurt pentru un plus de savoare.
Aceste rulouri de dovlecel la cuptor sunt un adevărat deliciu și o modalitate excelentă de a folosi legumele de sezon. Poftă bună!