Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 ouă
- 300 ml de ulei de floarea soarelui
- 280 g de zahăr
- 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
- 1 linguriță de ghimbir măcinat
- 1 linguriță de nucșoară
- 1 linguriță de praf de copt
- 290 g de făină
- 230 g de morcovi rași
- 130 g de nucă mărunțită
Pentru glazură:
- 500 g cremă de brânză
- 130 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
Mod de Preparare:
- Începem prin a amesteca ouăle cu uleiul și mixul de condimente (scorțișoară, ghimbir, nucșoară).
- Adăugăm zahărul treptat și apoi făina amestecată cu praful de copt. Ultimele ingrediente pe care le incorporăm sunt morcovii răzuiți și miezul de nucă.
- Turnăm aluatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și introducem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute.
- Lăsăm tortul să se răcească timp de 1-2 ore, apoi îl putem decora cu glazura de cremă de brânză și zahăr pudră.
Rezultatul? Un deliciu în care veți regăsi toate aromele toamnei. Poftă bună!