Alertă de fraudă: vizează utilizatorii Poștei Române

1 minute, 49 seconds Read

În ultimele zile, Poșta Română a devenit ținta unei campanii de fraudă sofisticate, cu atacatori care trimit mesaje SMS către persoanele din România, indiferent dacă sunt sau nu clienți ai companiei. Mesajele conțin informații false despre coletele presupuse a fi livrate, încercând să determine destinatarii să dezvăluie date personale și bancare sensibile.

Potrivit anunțului oficial făcut de Poșta Română, mesajele false informează destinatarii că trebuie să primească un colet, dar adresa este incorectă sau informațiile personale sunt incomplete. Pentru a rezolva această presupusă problemă, destinatarii sunt îndemnați să acceseze un link furnizat în mesaj, care îi direcționează către un site web fals.

Odată ce utilizatorii accesează acest site, li se cere să completeze o serie de informații personale, de la adrese de domiciliu până la detalii bancare critice, cum ar fi numărul cardului, data expirării, titularul cardului și codul de securitate. Este important de subliniat că Poșta Română comunică exclusiv prin canalele oficiale și niciodată nu solicită astfel de informații prin SMS.

Directorul general al Poștei Române, într-o declarație oficială, a asigurat clienții că instituția dispune de un sistem riguros de protecție a datelor și că acesta a fost activat cu succes pentru a preveni accesul neautorizat la informațiile personale ale clienților.

Este esențial ca utilizatorii să fie vigilenți și să ignore astfel de mesaje suspecte, să nu acceseze link-urile furnizate și să nu dezvăluie niciodată informații personale sau bancare prin mesaje SMS sau pe site-uri suspecte. În cazul în care primesc astfel de mesaje, utilizatorii sunt îndemnați să raporteze incidentul imediat către autorități și să contacteze Poșta Română pentru a verifica autenticitatea informațiilor.

Fraudele de tip phishing reprezintă o amenințare constantă în era digitală, iar educația utilizatorilor în privința recunoașterii acestor tactici este crucială pentru a preveni fraudele și a proteja datele personale. În plus, colaborarea dintre autorități, instituții și utilizatori este esențială pentru a identifica și opri rapid astfel de activități ilegale.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *