Șah, Maramureșeanca Sara Maria Șunea, în topul junioarelor din România

0 minutes, 54 seconds Read

În 7 decembrie 2023, începând cu ora 19,00, a avut loc cea de-a treia ediție a Galei Șahului Românesc, la Palatul CEC, situat pe Calea Victoriei, nr.13, în Capitală. Evenimentul a găzduit atât premierea celor mai buni șahiști ai anului 2023, cât și prezentarea principalelor inițiative pentru anul 2024.

În cadrul galei în care s-au premiat superlativele 2023 în șahul românesc, una din laureate a fost și Sara Maria Șunea, în vârstă de 11 ani. Aceasta s-a clasat pe locul 4 în topul junioarelor, de la U8 la U20. Ea a primit premiul de la Ana Paveleț, reprezentanta Hidroelectrica. Alături de Sara, au fost premiate Lia Maria, Maria Anistoroaei, Eliza Bădescu și Miruna Lehaci.

Sara a primit și un premiu special pentru rezultatele internaționale excepționale obținute de-a lungul acestui an, fiind printre „cei 7 magnifici”. Cei 7 magnifici, juniorii campioni la europene, s-au bucurat de a fi premiați de marele maestru Vishy Anand. Legenda șahului mondial i-a premiat pe: Maria Anistoroaei, Vladimir Sofronie, Henry Tudor, Sara Maria Șunea, Vasylyna Semenova, Eliza Bădescu și Lucas Rusu.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *