Ce produse ar trebui evitate să fie păstrate la rece?

1 minute, 26 seconds Read

Frigiderul, un aliat indispensabil în menținerea prospețimii alimentelor, poate avea și efecte adverse asupra unor produse, potrivit specialiștilor. Există alimente comune pe care le găsim în fiecare gospodărie, dar care pot deveni toxice sau se pot strica mai repede dacă sunt păstrate în frigider. Iată o privire asupra acestor alimente și la ce riscuri ne expunem prin refrigerare excesivă.

Ceapa și usturoiul: Aceste ingrediente de bază în bucătărie nu ar trebui păstrate în frigider. Ele se simt mai bine în locuri uscate și răcoroase, fără lumină. În frigider, ceapa poate acumula mai multe bacterii, iar usturoiul poate deveni cauciucat.

Ghimbirul: Despre acest aliment minune pentru sănătate, puțini știu că se poate mucegăi dacă este păstrat în frigider. Este recomandat să fie păstrat într-un loc uscat și răcoros.

Orezul gătit: Nu este indicat să păstrăm orezul gătit în frigider mai mult de 24 de ore, deoarece poate dezvolta mucegai rapid.

Roșiile: Contrar așteptărilor, roșiile își pierd din aromă și devin mult mai moi dacă sunt ținute la temperaturi scăzute. Este mai bine să le păstrăm la temperatura camerei.

Bananele: Deși nu devin toxice, bananele își schimbă culoarea și textura dacă sunt refrigerate. Ele se simt mai bine la temperatura camerei.

Mierea: Se cristalizează dacă este păstrată în frigider. Este recomandat să fie ținută la temperatura camerei.

Cartofii: Dacă sunt păstrați în frigider, cartofii transformă amidonul în zahăr, ceea ce poate afecta gustul și textura lor.

Pâinea: Se poate usca rapid dacă este păstrată prea mult timp în frigider sau într-un mediu rece și închis.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *