Un nou culoar de îmbarcare și debarcare a elevilor în Baia Mare

1 minute, 26 seconds Read

S-a implementat recent un sistem de culoar dedicat îmbarcării și debarcării elevilor în fața Colegiului de Arte, fiind al doilea sistem de acest fel introdus în orașul nostru. Obiectivul principal este de a sporii siguranța copiilor și, simultan, de a evita blocarea traficului rutier în timpul aducerii sau luării copiilor de la școală de către părinți.

În acest nou culoar, părinții pot opri mașina pentru o perioadă scurtă de timp (aproximativ 30 de secunde) pentru a-și lăsa sau a-și lua copiii de la școală. Cu toate acestea, este important de menționat că oprirea este strict interzisă pe acest traseu.

Pentru a oferi o alternativă viabilă, s-a amenajat un spațiu separat de așteptare în parcarea din fața colegiului. De asemenea, s-a modificat sensul de intrare în parcarea respectivă, permițând accesul dinspre biserică, conform direcției de mers pe tronsonul străzii Petőfi Sándor.

Ne adresăm părinților cu rugămintea de a folosi aceste culoare în mod corespunzător, respectându-i scopul inițial, care este exclusiv pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor. Astfel, acest spațiu poate fi utilizat de un număr cât mai mare de părinți, contribuind în același timp la fluidizarea traficului rutier. Cei care preferă să își însoțească copiii până la intrarea în școală sunt încurajați să oprească sau să staționeze în alte locuri unde acest lucru este permis.

Aceste măsuri au fost comunicate de către viceprimarul municipiului Baia Mare, Pap Zsolt Isvan, și în plus, au fost marcate și locuri de parcare pe strada ce duce către Inspectoratul Școlar Județean.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *